Akten burgerlijke stand Sluis online

Naar beneden scrollen

Op 30 mei 2015 is de archiefbewaarplaats van de gemeente Sluis in Oostburg officieel geopend. Vanaf die datum zijn scans van de openbare akten van de burgerlijke stand van de gemeente Sluis beschikbaar via de website van het Zeeuws Archief en de websites Zeeuwen Gezocht en Archieven.nl

In samenwerking met de Gemeente Sluis zijn vanaf 30 mei 2015 de openbare akten van de voormalige gemeenten Aardenburg, Breskens, Cadzand, Eede, Groede, Hoofdplaat, Nieuwvliet, Oostburg, Retranchement, Schoondijke, Sint Kruis, Sluis, Waterlandkerkje, IJzendijke en Zuidzande in te zien en te downloaden. Ook van Waterdijk, Heille en Sint Anna ter Muiden die over de periode 1796-1814/1880 zelfstandige gemeenten waren, zijn de scans beschikbaar.

De openbare akten van de burgerlijke stand van de huidige gemeente Sluis betreffen in totaal 198.161 akten, verdeeld over 88.328 scans. De akten van geboorte (G), huwelijk (H) en overlijden (O) zijn openbaar vanaf respectievelijk 100, 75 en 50 jaar.

Eerder kwamen al de scans van de akten van de burgerlijke stand van de gemeenten Schouwen-Duiveland, Goes, Hulst, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Tholen, Middelburg, Veere en Vlissingen online beschikbaar. In totaal zijn nu meer dan 1,2 miljoen akten van de Zeeuwse burgerlijke stand digitaal beschikbaar, verdeeld over 700.000 scans.

Geboorteakte Johan Hendrik van Dale, 15 februari 1828. Zeeuws Archief, burgerlijke stand Sluis, geboorteakten 1828.