Zoeken en vinden op de website van het Zeeuws Archief

Wegwijs op de vernieuwde website van het Zeeuws Archief. Een korte cursus van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

De vernieuwde website van het Zeeuws Archief biedt veel mogelijkheden om zelf onderzoek te doen. Via de optie ‘Doorzoek het archief’ op de homepage zoek je zowel in de website met nieuws, verhalen en zoekgidsen als in de archieven en collecties.
Via de menu-optie ‘Onderzoek-het-zelf’ kun je gericht zoeken naar bijvoorbeeld archiefstukken. Of het nu gaat om middeleeuwse charters, notulenboeken, oude kaarten, prenten, brieven, foto’s of akten van de burgerlijke stand: van alles is te vinden. Sommige documenten zijn zelfs gescand, zodat ze direct geraadpleegd kunnen worden. Anderen zijn in te zien in de studiezaal.

Twee medewerkers van het Zeeuws Archief, webcoördinator Roosanne Goudbeek en archivaris Leo Hollestelle, laten zien hoe de nieuwe website van het Zeeuws Archief is ingericht. Behalve inzicht in de mogelijkheden om te zoeken en te vinden, wordt aandacht besteed aan de online zoekgidsen op de website. Deze zoekgidsen helpen bij het doen van onderzoek.

Het Zeeuws Archief is benieuwd naar ervaringen van bezoekers met de website. Deelnemers worden dan ook van harte uitgenodigd die te delen, zodat het Zeeuws Archief dankzij uw feedback u nog beter van dienst kan zijn!

  • Docent: mevr. R. Goudbeek en dhr. L.M. Hollestelle
  • Duur: 1 middag van 14.00-16.00 uur
  • Datum: maandag 21 oktober 2019, 14.00 uur
  • Cursusplaats: Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg
  • Cursusgeld: gratis
  • Aanmelden (vanaf het einde van de zomer) via Zeeuwse Volksuniversiteit, menu-optie Archief, cursus Zoeken en vinden