Veere 1813-2023 – Wandeling door twee eeuwen Veere

Veere 1813-2023 – Wandeling door twee eeuwen Veere. Een activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

Hoe zag het Veere ten tijde van Napoleon eruit? Dat kun je beleven tijdens een rondwandeling door de stad. Met archivaris Peter Blom maak je een reis door ruim tweehonderd jaar Veerse historie. Hij vertelt de verhalen van straten, huizen en hun bewoners. Zo krijg je een indruk van wat er op straat én achter de gevels gebeurde in het Veere van twee eeuwen geleden.

Veere 3D, Kaai en stadskraan, 1813. Foto: Walcherse Archeologische Dienst - via Bram Silkens.
Veere 3D, Kaai en stadskraan, 1813. Foto: Walcherse Archeologische Dienst – via Bram Silkens.

In het Museum Veere kun je vervolgens een interactieve kaart van de stad in 1813 bekijken. Door het aanraken van het scherm kun je als het ware door de negentiende-eeuwse straten lopen en zelfs de toenmalige stad bekijken vanuit de lucht. Voor een ultieme beleving van Veere 1813 zijn er VR-brillen voor je beschikbaar. Je rijdt dan met paard en wagen door het negentiende-eeuwse Veere, ziet soldaten marcheren, handelaren hun waren aanprijzen, buurvrouwen met elkaar babbelen, kinderen door de straten hollen. Een toeristische ervaring avant la lettre!

Deze wandeling is een vervolg op de korte cursus ‘Tijdreizen in een virtuele wonderwereld – Een kijkje achter de schermen van historische 3D-reconstructies’. Die vindt op dezelfde dag, ’s morgens van 10.00-12.00 uur plaats in het Zeeuws Archief in Middelburg. Je kunt je zowel apart aanmelden voor de wandeling als voor een combinatie van de cursus met de wandeling. Bij aanmelding voor de combinatie van de cursus en de wandeling krijg je korting.

LET OP: Je kunt je niet meer aanmelden voor de wandeling en ook niet meer voor de combinatie van de cursus Tijdreizen/wandeling door Veere. Beide zijn volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor enkel de cursus ‘Tijdreizen in een virtuele wonderwereld – Een kijkje achter de schermen van historische 3D-reconstructies’.

Informatie
Docent : dhr. P. Blom
Duur : 1 middag van 14.00-16.00 uur
Datum : vrijdag 14 april 2023, 14.00 uur
Startplaats : Veere. Stadhuis, Markt 5, 4351 AG Veere
Deelnamegeld : € 25,– ; Vrienden van het Zeeuws Archief / donateurs ZVU € 22,–
Deelnamebedrag combinatie : € 40,– ; Vrienden van het Zeeuws Archief / donateurs ZVU € 35,–
Aanmelden : via www.volksuniversiteitzeeland.nl > Zeeuws Archief