Theater na de Dam - Gharib

Op 4 en 5 mei speelt de voorstelling Gharib bij het Zeeuws Archief. Deze voorstelling is gratis te bezoeken.

Theater na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Gelijktijdig spelen in het land meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Bij het Zeeuws Archief gaat de voorstelling Gharib in première. Voor jongeren van 12-18 jaar en iedereen in de leeftijd daarboven die geïnteresseerd is.

Gharib

Theatermakers Marcos Valster en Mahfoud Mokaddem van Jeugdtheaterschool Zeeland spelen het stuk Gharib in de Punt van onze studiezaal.
Er is op zaterdag 4 mei een voorstelling om 21.00 uur.
Op zondag 5 mei is er een voorstelling om 15.00 uur.

De voorstelling Gharib gaat over de Franse- Marokkaanse soldaten die betrokken waren bij de bevrijding van Zeeland in de Tweede Wereldoorlog. De makers hebben daarvoor ook wat archiefonderzoek gedaan, maar ze spelen vooral in op verhalen van jongeren van nu, die vaak maar weinig kennis hebben van de omvang van de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling op 4 mei is een combinatie met een voorstelling door jongeren van de Jeugdtheaterschool bij het Etty Hillesum Huis. Het publiek wordt in tweeën verdeeld en krijgt beide voorstellingen te zien. Je reserveert voor deze avond dus voor beide voorstellingen. Je verzamelt bij Het Archief.
De voorstelling op zondag is een losse voorstelling zonder de combinatie met de jongerengroep en onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland.

Kaartjes

De voorstelling is gratis te bezoeken, maar er moet wel een plaats gereserveerd worden door een mail te sturen naar: josien@tbeest.nl met vermelding of je voor 4 of 5 mei reserveert en met hoeveel personen je komt.

Concept, tekst & spel: Marcos Valster Da Costa Ferreira & Mahfoud Mokaddem
Beeld: Rezan Habash
Met dank aan: het Zeeuws Archief, Memorial 40-45, Provincie Zeeland, Jeugdtheaterschool Zeeland en Merel Bisschops met Mats.

Theater na de Dam

Gharib - Wees in de wereld als een vreemde of een reiziger

Lees meer op de website van Theater na de Dam

theaternadedam.nl