Samensmelting van oud en nieuw

Kunstenares Ans Bakker experimenteert met glas én is geïnspireerd door het Zeeuwse licht. Ze maakte met historisch glas uit de collectie van het Zeeuws Archief de expositie Samensmelting van oud en nieuw.

Objecten van glaskunstenares Ans Bakker uit Amersfoort.

Glazen objecten in de historische stadscollecties zijn vaak relatiegeschenken die door bevriende buitenlandse gemeenten zijn geschonken. Soms zijn het bodemvondsten. Opmerkelijk zijn twee 18e-eeuwse glazen uit Veere en Middelburg. Ze zijn beschadigd tijdens de brand van Middelburg op 17 mei 1940. De glazen bokaal van het Veerse bakkersgilde uit 1773 heeft een extra betekenis gekregen en smelt samen met het werk van Ans Bakker uit Amersfoort.

 

  • Soete Suikerbol, recycled glas en was, Ans Bakker. Gemaakt speciaal bij de glazen bokalen van het bakkersgilde.

  • Ander Licht no 2-3-4, geblazen glas en koperdraad (haak/handwerk), Ans Bakker

  • Eeuwige vruchtbaarheid, geblazen glas en gegoten glas, Ans Bakker

  • Zeeuws Licht, geblazen glas, Ans Bakker

    De gemeente Veere, CBK Zeeland en het Zeeuws Archief hebben het initiatief genomen jaarlijks een expositie in te richten in de ontvangstruimte van het gemeentehuis van Veere te Domburg. Uitgangspunt is voorwerpen uit de historische collecties van het Zeeuws Archief te combineren met objecten van een hedendaags kunstenaar.

    De expositie Samensmelting van oud en nieuw is zien in het Gemeentehuis Veere, Traverse 1 te Domburg. Bekijk de openingstijden