Mijn digitale leven op orde

Mijn digitale leven – Persoonlijke digitale gegevens op orde. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

Wat doe ik met mijn digitale gegevens? Dat is een veel gestelde vraag tegenwoordig. Het Zeeuws Archief speelt daarop in met een introductiecursus waarin kort een aantal thema’s aan de orde komen, zoals: wat is een digitaal archief en wat verstaan we onder digitale gegevens? Hoe beheer ik mijn digitaal archief / digitale gegevens? Wat gebeurt er met mijn gegevens na mijn overlijden of als iemand het overneemt? Voor- en nadelen van werken en bewaren ‘in the cloud’. Waarom zou je informatie die niet digitaal is, toch digitaal maken (door het bijvoorbeeld te scannen)? En waarom zou je dat niet doen?

De cursus is bedoeld voor particulieren, onderzoekers, freelancers, ZZP-ers, ondernemers uit het MKB, projectsecretarissen, secretarissen van een vereniging, enzovoort. De cursist wordt geacht gebruiker te zijn van e-mail, websites, sociale media platforms, mobiele applicaties (of een aantal ervan) en ziet in dat er problemen kunnen ontstaan (of ervaart al problemen) als ze niet goed beheerd worden.

De cursus vormt een introductie op een mogelijke vervolgcursus van een aantal lessen waarin de onderwerpen worden uitgediept.

Aanmelden via Volksuniversiteit Zeeland

www.volksuniversiteitzeeland.nl

Meer informatie

Docent Chido Houbraken vertelt meer over de cursus in een filmpje op de Facebookpagina van de Zeeuwse Volksuniversiteit.

www.facebook.com