Kijkje achter de schermen – De archiefdepots

Rondleiding Kijkje achter de schermen van het Zeeuws Archief – De archiefdepots in Middelburg. Een activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

In de schatkamers van het Zeeuws Archief wordt het verleden van Zeeland bewaard. Daarvoor heeft het Zeeuws Archief diverse locaties tot haar beschikking, waaronder Middelburg, Terneuzen en Zierikzee. Het gebouw in Middelburg herbergt drie grote depots met een totale opslagcapaciteit van ruim 30 kilometer archieven. Al die archieven worden onder de meest optimale condities duurzaam bewaard en beheerd.

Archieven worden veilig bewaard in het depot. Bezoekers kunnen archiefstukken aanvragen en inzien in de studiezaal. Foto: Zeeuws Archief.
Archieven worden veilig bewaard in het depot. Bezoekers kunnen archiefstukken aanvragen en inzien in de studiezaal. Foto: Zeeuws Archief.

Duurzaam bewaren en beheren geldt voor zowel analoog als digitaal archiefmateriaal. Hoe gaat dat in zijn werk en wat komt daarbij kijken? En wat wordt er allemaal bewaard aan verschillende documenten? Archivaris Anneke van Waarden-Koets geeft je antwoord op deze vragen tijdens een rondleiding door de depots van het Zeeuws Archief locatie Middelburg en toont bijzondere archiefstukken uit de collectie.

Informatie
Docent : mevr. A. van Waarden-Koets
Duur : 1 middag van 14.00-15.00 uur
Datum : dinsdag 11 april 2023, 14.00 uur
Cursusplaats : Zeeuws Archief, Hofplein 16, 4331 CK Middelburg
Cursusgeld : gratis. Alleen toegankelijk voor ZVU-donateurs en Vrienden van het Zeeuws Archief
Aanmelden : via www.volksuniversiteitzeeland.nl > Zeeuws Archief