Elisabeth Leijnse geeft Vriendenlezing

Hoogleraar letterkunde en auteur Elisabeth Leijnse geeft zaterdag 4 november 2017 de Vriendenlezing voor het Zeeuws Archief. De lezing vindt plaats in de Hofpleinkerk, tegenover het Zeeuws Archief, en begint om 16.00 uur.

Deze lezing is gratis voor Vrienden van het Zeeuws Archief en hun introducés. Wanneer u Vriend van het Zeeuws Archief wordt (min. €19,50 p.j.) ontvangt u twee toegangsbewijzen ter waarde van €10,-. Aanmelden is eenvoudig.

Lezing Ja, mirakels bestaan nog

“Wonderbaarlijke dingen heb ik meegemaakt. Het lot is me heel gunstig gezind geweest. Wat is nu de kans dat een kist met archiefmateriaal opduikt, een week voor mijn komst? Miraculeus.”

Elisabeth Leijnse. Foto: Patricia Börger
Elisabeth Leijnse, auteur van de bestseller ‘Cécile en Elsa, strijdbare freules’

Boekomslag ‘Cécile en Elsa. strijdbare freules’
Elisabeth Leijnse (1961) werkt als hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Namen. Ze schrijft over de cultuur en literatuur van het fin de siècle.

In de dubbelbiografie Cécile en Elsa, strijdbare freules (2015) beschrijft ze de levens van twee aristocratische zussen die aan het eind van de 19e eeuw eensgezind socialist en feminist worden. Toch komen beiden tegenover elkaar te staan.

Leijnse won met het boek in 2016 zowel de Erik Hazelhoff Biografieprijs als de Libris Geschiedenis Prijs.

De lezing wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief en boekwinkel de Drvkkery.

Lees het interview dat Elisabeth Leijnse gaf aan het Zeeuws Archief