Digitaal zoeken naar voorouders

Digitaal zoeken naar voorouders. Een cursus van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit in samenwerking met de Stichting Genealogisch Centrum Zeeland.

Ben je of wil je op zoek naar het verborgen verleden van je voorouders? Dan is deze cursus iets voor jou. In drie middagen leer je zoeken naar je voorouders en hoe je de resultaten kunt verwerken.

Walcherse boerenfamilie, ca 1925-1935. Zeeuws Archief, Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata, deel III, nr 1390-4.
Walcherse boerenfamilie, ca 1925-1935. Zeeuws Archief, Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata, deel III, nr 1390-4.

In de eerste bijeenkomst vertelt archivaris Eef van Brummelen je over genealogie, de structuur van genealogisch onderzoek en de documenten die je tegenkomt bij je zoektocht. Hij laat je in de tweede bijeenkomst zien welke websites je ter beschikking staan om naar voorouders te zoeken. Er wordt speciale aandacht besteed aan de website Zeeuwen Gezocht van het Zeeuws Archief, waarin vele Zeeuwse gegevens zijn opgenomen.

Deskundigen van de Stichting Genealogisch Centrum Zeeland, Joke Kramer en Tom Nuijten, laten je tijdens de afsluitende bijeenkomst zien hoe je je onderzoek kunt ondersteunen met het gebruik van genealogische programma’s, zodat je de gegevens die je hebt gevonden goed kunt bewaren en presenteren.

Informatie
Docenten: Eef van Brummelen, Joke Kramer en Tom Nuijten
Duur : 3 middagen van 14.00-16.00 uur
Aanvang : vrijdag 1 maart 2024 om 14.00 uur
Data : 1, 15, 29 maart 2024
Cursusplaats : Zeeuws Archief, Hofplein 16, 4331 CK Middelburg
Cursusgeld : € 75,–
Aanmelden : via www.volksuniversiteitzeeland.nl > Zeeuws Archief