Dialoogavond slavernijverleden

Op vrijdag 21 oktober organiseert Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Stichting Tout Lui Faut een dialoogbijeenkomst over het slavernijverleden in Zeeland. Voorafgaand aan de bijeenkomst zijn geïnteresseerden welkom bij het Zeeuws Archief voor een rondleiding door de expositie ‘Ooggetuigen van de slavenhandel’, met korte introductie over het archief van de Middelburgse Comercie Compagnie.

Het thema is ‘Uitbuiting toen, en nu?’. Maartje Duin en Peggy Bouva presenteren de avond. Zij maakten in 2020 de podcast ‘De plantage van onze voorouders’, waarin Maartje op zoek gaat naar sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Ook Jochem Sprenger dook in het slavernijverleden van zijn Zeeuwse patriciërsfamilie. Psychiater en schrijver Naeem Juliana nam contact met hem op. Naeem groeide op op Curaçao, waar de economische en ecologische gevolgen van dat verleden nog steeds voelbaar zijn.

Op deze avond praten Peggy en Maartje met de gasten Jochem Sprenger en Naeem Juliana over de economische en ecologische gevolgen van het slavernijverleden in Zeeland en op Curaçao.

Voorafgaand aan deze avond zijn geïnteresseerden welkom bij het Zeeuws Archief, voor een rondleiding door de expositie ‘Ooggetuigen van de slavenhandel’ en korte introductie over het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie.

Kaarten zijn hier te koop.