Bezichtiging stijlkamers Van de Perrehuis

Eenmaal per jaar gaan de deuren van het monumentale Van de Perrehuis in Middelburg open voor bezoekers, tijdens Open Monumentendag, dit jaar zaterdag 14 september.

 • Het Van de Perrehuis aan het Hofplein in Middelburg

 • Johan Adriaen van de Perre (1738-1790), bouwheer van het Van de Perrehuis. Pastelportret door De Sompsois, 1784. Zeeuws Museum, Zeeuws Genootschap nr G1628.

 • Gevel van de gebouwen van het Zeeuws Archief aan het Hofplein in Middelburg, met de zandstenen toegangspoort naar de ingang.

  Ingang van het Zeeuws Archief aan het Hofplein in Middelburg, via de poort van de voormalige bierbrouwerij de Drye Tonnekens. Uiterst rechts het Van de Perrehuis.

 • In een grote, witte hal met een marmeren vloer, staat een houten planetarium.

  Hal met planetarium in het Van de Perrehuis. Foto: Aart van Belzen, 2012

 • Enfilade. Opeenvolgende stijlkamers in het Van de Perrehuis

  Het Van de Perrehuis is een stadspaleis in Middelburg en dateert uit circa 1765. Alleen tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019, zijn de stijlkamers met hun originele kleuren, betimmeringen, tapijt- en andere behangsels te bezichtigen – uitsluitend onder begeleiding van gidsen.

  Stap binnen in de 18e eeuw: bezichtig de stijlkamers van het Van de Perrehuis

  Als gidsen treden de archiefmedewerkers zelf op. Zij tonen bezoekers de mooiste vertrekken en vertellen over de vroegere bewoners en de (bouw)geschiedenis van het huis. Rondleidingen duren 30 minuten en vertrekken elk kwartier vanaf 10.15 uur. De laatste rondleiding begint 16.15 uur.

  Het Van de Perrehuis maakt deel uit van de huisvesting van het Zeeuws Archief en biedt plaats aan de werkplekken van de medewerkers.