Afsluiting Hofplein voor speelfilm

De voorzijde van ons gebouw, het Van de Perrehuis, wordt gebruikt als locatie voor filmopnames van een grote Nederlandse film ‘De Slag om de Schelde’. Producent is Levitate Film en de film zal najaar 2020 in de bioscopen draaien. Hiervoor wordt de hele straat afgezet. Er wordt ook verderop in de straat gefilmd. Daar ondervinden onze bezoekers en medewerkers wellicht wat overlast van, maar we verlenen graag onze medewerking aan deze film. De producent en gemeente Middelburg zorgen voor een goede omleiding, aanwijzingen en zo nodig verkeersregelaars.

Op woensdag 29 en donderdag 30 januari is het Zeeuws Archief alleen toegankelijk via de achteringang, aan de Bogardstraat. Er wordt een fietsenstalling ingericht op de Balans. Vanaf daar loopt u door de Bogardstraat waar de ingang van de tuin naar het Zeeuws Archief staat aangegeven. Voor rolstoelers is deze entree niet toegankelijk. Omwonenden hebben inmiddels een brief van Levitate Film ontvangen.

 • Koningin Wilhelmina in het Van de Perrehuis na de bevrijding van Zeeland, maart 1945.

 • Koningin Wilhelmina in het Van de Perrehuis na de bevrijding van Zeeland, maart 1945.

 • Koningin Wilhelmina in het Van de Perrehuis na de bevrijding van Zeeland, maart 1945.

  De Slag om de Schelde

  De film: November’44. Op het onder water gelopen Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

  De producent over het Zeeuws Archief als locatie: “Het is de plek waar het Duitse hoofdkwartier zetelde. Zoals dat in het echt gebeurde bij de Dam in Middelburg. In ons verhaal speelt deze plek een belangrijke rol en we willen ook de bestorming ervan laten zien die de bevrijding inleidde. De aankleding van onze set is tijdens oorlogstijd. Er zijn daardoor momenten tijdens de filmwerkzaamheden die wellicht emoties zouden kunnen oproepen door de tijdsperiode van ons project.”

  We willen benadrukken dat dit een speelfilm is en deze locatie is ten tijde van de oorlog niet echt een Duits hoofdkwartier geweest.

  Alles gaat uiteraard in samenspraak met de gemeente Middelburg. Zij zorgen ook voor de omleidingen en verkeersregelaars.