900 foto's Dutch J den Hollander nu te bekijken

Meer dan 900 foto’s van de fotograaf Dutch J den Hollander zijn nu te bekijken in de beeldbank van het Zeeuws Archief. Den Hollander fotografeerde gedurende de jaren 1968-1976 onder meer het sociale en culturele leven in Middelburg. Ook de bouw van de Kerncentrale Borssele heeft hij vastgelegd.

Dutch J den Hollander (Middelburg, 1943) schonk een selectie uit zijn werk in februari 2023 aan het Zeeuws Archief.  Het gaat om 905 zwartwit-negatieven en kleuren-diapositieven uit de periode 1968-1976. Deze negatieven en positieven zijn inmiddels gescand en te bekijken in de beeldbank van het Zeeuws Archief.

De beelden laten niet alleen veelzijdige kanten van Middelburg zien. Den Hollander fotografeerde ook filmopnames van de korte film ‘Rijksweg 58’ uit 1968 – een film van Jaap Wolterbeek. Daarnaast legde Dutch J den Hollander de bouw van de kerncentrale vast.

  • Bezoekers in vrijetijdscentrum 'Open de Beuk' te Middelburg, met achter de bar Burny Bos (1970). Zeeuws Archief, Fotoarchief Dutch J den Hollander, nr 43

  • Mensen in het straatbeeld van Middelburg (1970). Zeeuws Archief, Fotoarchief Dutch J den Hollander, nr 48

  • Medewerker van een fotozaak in Middelburg. Zeeuws Archief, Fotoarchief Dutch J den Hollander, nr 62

  • Impressie in Zierikzee (1975). Zeeuws Archief, Fotoarchief Dutch J den Hollander, nr 107

    Bekijk het fotoarchief

    De afbeeldingen zijn te bekijken en kunnen gedownload worden.

    hdl.handle.net