360-Graden camera voor het Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief heeft gisteren, 22 maart 2017, een bijzondere schenking ontvangen van Ricoh Zeeland: een 360-graden camera. Initiatiefnemer tot de schenking is ZLM Verzekeringen. Het Zeeuws Archief gaat de camera gebruiken voor het vastleggen van evenementen en voor het tonen van de stijlkamers in het Van de Perrehuis op zijn website.

Het 65-jarige jubileum van ZLM Verzekeringen was aanleiding voor de schenking aan het Zeeuws Archief. De verzekeringsmaatschappij vroeg Ricoh Zeeland het voor haar bestemde cadeau te schenken aan het Zeeuws Archief.

Gisteren overhandigden Marco de Smit en Mark Muis, respectievelijk directeur en accountmanager van Ricoh Document Center Zeeland, de camera aan Govert Janzen en Wilma Polderdijk, voorzitter en bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief.

V.l.n.r. account manager Mark Muis en directeur Marco de Smit van Ricoh Document Center Zeeland, bestuurslid Wilma Polderdijk en voorzitter Govert Janzen van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief. De overhandiging gebeurde in de tapijtkamer in het Van de Perrehuis.

Het Zeeuws Archief is erg blij met de schenking en gaat de camera gebruiken voor het tonen van de stijlkamers in het Van de Perrehuis. Het 18e-eeuwse stadspaleis huisvest de medewerkers van het Zeeuws Archief, waardoor het gebouw alleen tijdens Open Monumentendag open is voor bezoekers. Verder wil het Zeeuws Archief de camera inzetten voor het vastleggen van bijzondere gelegenheden in het Zeeuws Archief, zoals presentaties en de jaarlijkse open dag.

Ricoh Zeeland op bezoek in de tapijtkamer van het Van de Perrehuis, Zeeuws Archief.
De studiezaal van het Zeeuws Archief in Middelburg in 360 graden.