Werkbezoek aan Michigan

Deze week brengt een delegatie van de Provincie Zeeland een werkbezoek aan de Amerikaanse staat Michigan. Diverse bedrijven en culturele instellingen, waaronder het Zeeuws Archief, nemen hier aan deel om contacten te leggen.

Specifiek is gekozen voor Michigan, deels omdat veel Nederlanders – vooral ook Zeeuwen – in de 19e en 20e eeuw naar dat gebied emigreerden er nog steeds banden zijn tussen Michigan en Nederland.

Vanuit het Zeeuws Archief zal specifiek aandacht gegeven worden aan ‘Zeeuwen gezocht’, de online zoekfunctie van het Archief waar mensen kunnen zoeken naar hun voorouders.

Zeeuwse emigranten zoeken in het Zeeuws Archief

/onderzoek-het-zelf/zeeuwse-emigranten/

Een deel van de groep reist door naar New York, om de uitreiking van de Four Freedom Awards bij te wonen. Een tussenstop, op verzoek van het Zeeuws Archief, is een bezoek aan het  National Museum African American History & Culture (NMAAHC) te Washington. Dit is hét museum gericht op de geschiedenis en de cultuur van de Afro-Amerikanen. Het Zeeuws Archief beheert het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC). Dat maakt het leggen van contact met het NMAAHC, bestaande uit een ontmoeting met directeur Lonnie G. Bunch, bijzonder waardevol.

Middelburgse Commercie Compagnie in het Zeeuws Archief

/onderzoek-het-zelf/trans-atlantische-slavenhandel/