Lezing ‘1000 jaar waterschap maar nog springlevend’

Lezing over waterschapsgeschiedenis ‘1000 jaar waterschap maar nog springlevend’.

Waterschap Scheldestromen organiseert samen met het Zeeuws Archief een bijeenkomst voor geïnteresseerden over de geschiedenis van de waterschappen in Zeeland. De bijeenkomst vindt plaats in het waterschapskantoor van Terneuzen, op dinsdag 15 november 2022 aan de Kennedylaan 1 in Terneuzen.

Water speelt al lang een belangrijke rol, vooral in Zeeland. Maar wie kwam ooit op het idee om dijken te bouwen? Hoe zijn waterschappen ontstaan? Waarom is er nog maar 1 Zeeuws waterschap? Om dit te beantwoorden organiseert waterschap Scheldestromen samen met het Zeeuws Archief een publieksbijeenkomst over de geschiedenis van het waterschap.

Na een welkomstwoord van dijkgraaf Toine Poppelaars neemt Hannie Kool-Blokland, directeur van het Zeeuws Archief, de bezoekers mee in de geschiedenis van het waterschap.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.scheldestromen.nl/bijeenkomst-waterschapsgeschiedenis of via telefoon 088-2461000.

Het programma
• 19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
• 19.30 uur: Opening dijkgraaf Toine Poppelaars
• 19.40 uur: Toelichting directeur Hannie Kool-Blokland met vooraf en achteraf een waterschapsgeschiedenis-quiz door archivaris Daniël Obbink
• 20.50 uur: Afsluiting Toine Poppelaars
• 21.00 uur: Drankje namens het waterschap