Voordelen voor Vrienden

Vrienden van het Zeeuws Archief hebben met hun Vriendenpas een streepje voor.

Behalve uitnodigingen voor het bijwonen van presentaties in het Zeeuws Archief ontvangt u als Vriend(in):

  • een uitnodiging en twee vrijkaarten voor de lezing door een bekende Nederlander tijdens de jaarlijkse Vriendendag ter waarde van €10,-. Landelijk bekende sprekers vertellen over het belang van archieven en archiefonderzoek in hun werk; Geert Mak (2016), Alexander Münninghoff (2015), Ad van Liempt (2014), Kader Abdolah (2013), Frank Westerman (2012), Sjeng Scheijen (2011), Marjan Berk (2010), Annejet van der Zijl (2009), Arthur Japin (2008), Hans Goedkoop (2007), Nelleke Noordervliet (2006) en Cees Fasseur (2005).
  • een uitnodiging voor de opening van de expositie in het Zeeuws Archief. In de archiefkelders van het Van de Perrehuis wordt om het jaar een nieuwe expositie ingericht, waarin de geschiedenis tot leven wordt gebracht. De collecties van het Zeeuws Archief vormen de basis voor elke expositie.
  • tien procent korting op cursussen, lezingen en publicaties. Archiefmedewerkers geven elk jaar nieuwe cursussen en workshops. Meer informatie over het cursusaanbod, en het overzicht van de publicaties (mede) uitgegeven door het Zeeuws Archief.
  • minimaal vier maal per jaar het laatste nieuws van het Zeeuws Archief per e-mail. Van uw bijdrage worden belangrijke archiefstukken over de Zeeuwse geschiedenis verworven. U wordt daarvan op de hoogte gehouden via het digitale Zeeuws Archief Nieuws.

Bedrijven die Vriend zijn van het Zeeuws Archief kunnen daarnaast ruimten in het Zeeuws Archief huren met tien procent korting.

Aanmelden is eenvoudig.