Persbericht - 5 januari 2012

'Allemaal op papier’ voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs

Nieuw onderwijsproject over burgerlijke stand online

MIDDELBURG, 5 januari 2012 – Je hele leven staat beschreven in officiële documenten. Als je geboren wordt, als je trouwt en als je overlijdt, wordt dat bijgehouden in de akten van de burgerlijke stand. In het nieuwe onderwijsproject ‘Allemaal op papier’ krijgen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uitleg over de burgerlijke stand. Via de website www.allemaaloppapier.nl wordt de burgerlijke stand behandeld aan de hand van acht thema’s: namen, burgerlijke stand, franse tijd, beroepen, leeftijden, migranten, akten en stamboom.

De website ‘Allemaal op papier’ laat op een overzichtelijke manier, per provincie, archiefmateriaal zien uit heel Nederland. De leerlingen oefenen hun onderzoeksvaardigheden door het zoeken in genealogische databases en het bestuderen van bronnen. Het project is bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. De leerkrachten en docenten bepalen zelf de leerroute.

Het onderwijsproject is gecoördineerd en uitgevoerd door het Zeeuws Archief, het Regionaal Archief Tilburg, het Noord-Hollands Archief en de Groene Hart Archieven. Diverse Nederlandse archieven hebben een bijdrage geleverd. Het project is een initiatief van de groep ArchiefEducatie 2.0, onderdeel van de community Archief 2.0. Educatief bureau onWijs ontwierp de website.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Meer informatie
Voor meer informatie en afbeeldingen kunt u contact opnemen met Anneke van Waarden-Koets, coördinator Educatie & Exposities van het Zeeuws Archief, educatie@zeeuwsarchief.nl, telefoon 0118-678824.

Bookmark and Share