Over ons

Het Zeeuws Archief is de historische vind- en werkplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden van Zeeland en de Zeeuwen.

Jaarberichten

Jaarberichten van het Zeeuws Archief

Openingstijden

De studiezaal en de expositieruimte in het Zeeuws Archief hebben verschillende openingstijden. Hieronder staan de openingstijden op een rij, evenals de bijzondere sluitingsdagen en de openstelling op zaterdag.

Meer over ons

Het Zeeuws Archief is in 2000 ontstaan uit een fusie tussen het Rijksarchief in Zeeland, het Gemeentearchief Middelburg en het Gemeentearchief Veere. Er werken circa 40 medewerkers en ongeveer evenveel vrijwilligers.

Gebouw

Het gebouw van het Zeeuws Archief bestaat uit het Van de Perrehuis, waar de kantoren zich bevinden, de Lussanetvleugel, waar de restauratie- en conserveringsafdeling huist en een nieuwbouwgedeelte met de depots en de publieksruimtes.

Vrijwilligers

Ongeveer 40 mensen helpen wekelijks één of meerdere dagdelen op vrijwillige basis mee bij projecten van het Zeeuws Archief. De meeste van hen worden ingezet bij het invoeren van persoonsgegevens uit diverse bronnen voor de genealogische database Zeeuwen Gezocht, anderen helpen met het schoonmaken van archiefmateriaal.

Vrienden van het Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief bewaart en beheert belangrijke bronnen over de Zeeuwse geschiedenis én maakt ze voor iedereen gratis toegankelijk. De Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief steunt het werk van het archief in de volle breedte. Van restauratie, bijzondere publicaties, incidentele verwerving van zeldzame archiefstukken tot digitalisering.

Tarieven

Per 1 januari 2016 zijn de tarieven voor (digitale) kopieën aangepast. De nu geldende tarieven zijn vastgesteld in de 'Regeling tarieven rijksarchiefbescheiden'.

Contact

Alle adressen, nummers en contactgegevens op een rij.

Pers

Persberichten van het Zeeuws Archief