Scans downloaden

Vanaf 5 oktober 2015 is het mogelijk om reeds online beschikbare scans van archiefstukken kosteloos te downloaden.

beschrijving In het startscherm van een toegang in Archieven.nl is te zien of er scans zijn toegevoegd aan de tekst 'xx gedigitaliseerd’. In de toegang zelf geeft een grijs plusje of bolletje aan dat er scans beschikbaar zijn.

Als u een scan opent in de viewer ziet u onderaan de tekst ‘download deze scan als jpg’. Als u hier op klikt wordt de scan gedownload.
scan downloaden

Afbeeldingen downloaden

Als van een afbeelding een scan beschikbaar is, kunt u deze scan in de meeste gevallen kosteloos downloaden. Als u een scan opent in de viewer ziet u onderaan de tekst ‘download deze scan als jpg’. Als u hier op klikt wordt de scan gedownload.

Als de tekst 'download deze scan als jpg’ er niet staat dan komt de afbeelding hoogstwaarschijnlijk uit de collectie Flipse-Roelse, GCZ Album Meulenberg, GCZ collectie In 't Anker, GCZ collectie Luteijn of GCZ Fotocollectie. Voor het verkrijgen van een scan uit één van deze collecties kunt u contact opnemen met het Polderhuis Westkapelle (voor de collectie Flipse-Roelse) of het Genealogisch Centrum Zeeland (GCZ) voor de andere hier genoemde collecties.

Registreren en inloggen

Als u zich registreert bij Archieven.nl en inlogt vóórdat u een scan download, dan worden uw downloads verzamelt in ‘mijn studiezaal’ op de website van Archieven.nl.

Registreren

Als u voor de allereerste keer wilt inloggen, dan moet u zich eerst registreren. Heeft u al eens ingelogd bij het Zeeuws Archief of andere deelnemende archiefinstellingen van de website Archieven.nl, dan kunt u deze inloggegevens gebruiken.

Inloggen

U kunt inloggen via de knop 'Inloggen’, te vinden op de pagina ‘zoeken’, rechtsboven in het scherm, onder de knop naar de pagina 'Reageren’.

Bookmark and Share

Download scans

Go to Download scans to read in English about downloading scans.