Laten onderzoeken

Steeds meer informatie zoals toegangen (inventarissen), scans en persoonsgegevens zijn online beschikbaar en zijn te vinden via het tabblad ‘zoeken’ op deze website.

Toch is hulp van een archiefmedewerker soms onmisbaar. Bijvoorbeeld bij het begin van een onderzoek, of wanneer u met uw onderzoek niet verder komt. Aarzelt u dan niet en stel uw vragen. U kunt uw vraag mailen naar: info@zeeuwsarchief.nl

Genealogisch onderzoek door derden

Veel informatie is al online te vinden via onze genealogische database Zeeuwen Gezocht

Mocht u op onze website en met behulp van onze tips niet verder komen met uw genealogisch onderzoek dan kunt u gebruik maken van de diensten van particuliere onderzoekers die genealogisch onderzoek voor derden verrichten. Bij deze onderzoekers kunt u bijvoorbeeld terecht voor:

 • het opzoeken van nog ontbrekende namen en data in uw genealogie, stamreeks of kwartierstaat
 • het zo compleet mogelijk samenstellen van een genealogie, stamreeks of kwartierstaat
 • onderzoek in de notariële en rechterlijke archieven
 • onderzoek naar een familiewapen

Enkele onderzoekers die regelmatig in Zeeland in opdracht van derden genealogisch onderzoek verrichten zijn:

Dingemanse Genealogische Dienstverlening
Oud Arnemuidsvoetpad 10
4332 AP MIDDELBURG
e-mail: pedegenea@zeelandnet.nl

Genealogisch Onderzoeksbureau Cromberge
Telefoonnummer: +31 (0)6-49801330
E-mailadres: info@cromberge.nl

Bookmark and Share

Reageer op dit artikel

Uw email adres wordt niet getoond
captcha
 • G. Behage op 11 april 2011 om 21:55 uur
  ik heb van mijn voorouders wel data van een geboorte- of huwelijksdatum(en geloof), maar geen toegangsnrs./inventarisnrs. of aktenummers. Kan ik dan wel een zoekopdracht geven ?
 • Lineke van den Bout, medewerker ZA op 13 april 2011 om 19:40 uur
  Als u datum en plaats weet kunt u een kopieverzoek doen. Als de informatie niet precies genoeg is of niet klopt komen er extra onderzoekskosten bij. Zie ook de rubriek 'over ons > tarieven'
 • Ernst Braat op 7 december 2011 om 16:20 uur
  Kunt (wilt?) u voor mij uitzoeken welk huidig huisnummer hoort bij het oude adres Koorkerkhof A 119 (uit circa 1929)? Moet ik daarvoor betalen? Zo ja hoeveel? Bij voorbaat dank voor uw moeite. Met vriendelijke groeten, Ernst Braat
 • Jan Klop op 27 november 2012 om 10:17 uur
  Ik ben op zoek naar het tijdstip waarop de scholen in Zeeland niet meer in april maar in september begonnen. Naar mijn mening kan dat begin vijftiger jaren geweest zin. Kan iemand mij helpen?
 • Roy Huijer op 5 oktober 2013 om 20:35 uur
  Graag zou ik enkele voorouders van Gabriel Pieterse van Don willen weten. 4-1-1693 :128 kwartieren. herkomst:Schouwen-Duivenland.
 • Susanne Koole, medewerker Zeeuws Archief op 8 oktober 2013 om 15:26 uur
  @ Roy Huijer, zojuist hebben wij u een antwoord gestuurd via de email. Met vriendelijke groeten, Susanne Koole
 • Mechtilde Meijer op 30 januari 2016 om 13:32 uur
  Van ons huis - gekocht in 2013 - zijn geen gegevens bewaard gebleven bij de gemeente. Het dossier is leeg/kwijt. Kunt u op basis van slechts een adres en kadasteraanduiding de historie van ons huis achterhalen? Ik bedoel dan wie was de eerste bouwer, zijn er nog bouwtekeningen, welke eigenaren heeft het pand achtereenvolgens gehad etc. Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
 • Machteld Steketee, medewerker Zeeuws Archief op 4 februari 2016 om 12:30 uur
  @Mechtilde Meijer Het Zeeuws Archief verricht zelf geen onderzoek, maar u bent welkom in onze studiezaal om het onderzoek zelf te verrichten. Op de pagina Onderzoektips van onze website staan twee handleidingen 'Kopers en verkopers van onroerende goederen' en 'Bouwtekeningen en bouwvergunningen' die u op weg helpen. Op de laatstgenoemde pagina wordt onderaan nog verwezen naar een 'Handleiding huizenonderzoek'.
 • de pauw herman op 3 februari 2017 om 22:31 uur
  hoi kunnen jullie mij verder helpen met het onderzoek van johannis franciscus de pauw geboren op 30-04 1867 te breskens de vader is pieter-bernardus de pauw en de moeder is suzanna maria baas de geboorte heb ik maar het huwelijk en overlijden niet hij is voor mij van de aard bodem verdwenen . al vast hartelijk dank daar voor . en een geweldig zeewsarchief en ik kom in de vacantie zeker langs gr herm
 • Ilja Mostert, medewerker Zeeuws Archief op 7 februari 2017 om 13:20 uur
  Johannis Franciscus de Pauw (geboren op 30 april 1867) overleed op 11 augustus 1868 te Groede.
 • e.j.van baal op 7 maart 2018 om 22:16 uur
  zou u voor mij de volgende personen kunnen zoeken nl: de vader en evt. groot-en overgrootvader van mattijs van baale geboren philippine 1740 overl. oostburg 1774 bij voorbaat dank e.j.van baal
 • Jean-Philippe van 't Hoff op 12 juli 2018 om 17:26 uur
  Hoe vind ik een omgevingsvergunning uit 1927-1927 in Valkenisse ( Biggekerke , Veere) voor de bouw van een tuinbouwkas/berging met moestuin op locatie met huidige kadatraal nr, G 1825. Vroeger genoemd "Klein Frankrijk"

Zeeuwen Gezocht heeft een weblog

De genealogische database Zeeuwen Gezocht heeft een eigen weblog! Lees meer over de mensen die de database vullen en volg welke collecties de komende tijd worden toegevoegd. Op dit blog vindt u ook tips en trucs om stamboomonderzoek op internet nog makkelijker te maken.