Noordpoortbrug Middelburg afgesloten 6 februari - begin mei 2017

We maken bezoekers van het Zeeuws Archief erop attent dat de Noordpoortbrug in Middelburg van 6 februari tot begin mei 2017 is afgesloten voor alle verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een tijdelijke brug gebouwd.

Noordpoortbrug met waarschuwingsbord werkzaamheden 2017. Foto: Zeeuws Archief - AWK
Noordpoortbrug vanaf de Noordsingel richting Noordpoortstraat. Foto: Zeeuws Archief/AWK.

De Noordpoortbrug, die de Noordpoortstraat en de Noordsingel met elkaar verbindt, moet worden hersteld. De planning van de gemeente Middelburg was om na de zomer van 2016 met de vervanging van de Noordpoortbrug te beginnen. Omdat de nieuwe brugelementen er niet tijdig waren is besloten de vervanging uit te stellen.

Nu starten de werkzaamheden op maandag 6 februari 2017 met het bouwen van een tijdelijke brug, zodat voetgangers en fietsers kunnen blijven passeren.

Door de werkzaamheden is de Noorpoortbrug volledig afgesloten voor alle verkeer. Omleidingsroutes voor het verkeer worden met borden aangeduid.

Direct naast de Noordpoortbrug wordt in de week van 6 februari een tijdelijke brug gerealiseerd voor voetgangers en fietsers. Vanaf 13 februari wordt de huidige brug gesloopt, zodat twee weken later gestart wordt met het herstellen van de landhoofden en de verdere reconstructie van de brug.

Naar hoop en verwachting wordt de brug begin mei 2017 opgeleverd en open gesteld.

Voor dit nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de berichtgeving op de website van de gemeente Middelburg.

Noordpoortbrug omstreeks 1895. Foto: E. Helder. Zeeuws Archief, Zelandia Illustrata II-2555
De Noordpoortbrug te Middelburg omstreeks 1895. Fotograaf: E. Helder.
Zeeuws Archief, Zelandia Illustrata II-2555.

Bookmark and Share